Indická kuchyně

 

Recept chapati - indický chleba

Potřebné suroviny:

1 sklenice pšeničné mouky, polovina sklenice vody, trocha soli podle chuti, 1 lžíce másla

Postup přípravy indického chleba chapati:

Z mouky, soli a vody vytvoříme těsto a asi pět minut jej hněteme. Těsto by mělo být dostatečně hutné. Poté těsto rozdělíme na 10 částí a z každé utvoříme kuličku, kterou poté vyválíme na placku. Placky smažte na horké, suché pánvi. Každou placku namažte rozpuštěným máslem. Podávejte k masovým nebo zeleninovým pokrmům nebo k salátům.

 

Indické kuřecí maso s jogurtem

Potřebné suroviny:

1 kuře, 5 cibulí, olej, sůl, 3 brambory, 5 lžiček gulášového koření, 2 lžičky kari koření, 5 lžic bílého jogurtu

Postup přípravy:

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na rozehřátém oleji do růžova, přidáme na malé kousky nakrájené kuře, osolíme, přidáme nakrájené brambory a podusíme. Přidáme gulášové koření, kari koření a pokračujeme v dušení. V malém množství vody rozmícháme jogurt, přidáme ke kuřeti a chvíli povaříme.

Indické kuřecí maso s jogurtem podáváme s chlebem nebo rýží jako přílohou.