Fou-fou s kuřetem v arašídové omáčce

Suroviny:

Pro Fou-fou:1kg mouky;trocha oleje;sůl

Arašídová omáčka:1 kuře;0,5 rajského protlaku;sklenička arašídové pasty;2 velké cibule;pepř;paprika;maggi

Postup:

Fou-fou:Tuto přílohu můžete připravit i z obyčejné polohrubé mouky(místo manioku a banánů).Na dno hrnce či hluboké pánve nalijte vodu,mírně osolte,přidejte trochu oleje a nechte přijít do varu.Poté za důkladného míchání přisypejte mouku a nechte jí provařit.Výsledná konzistence by měla být hustá a vláčná-abyste mohli z fou-fou vymodelovat v dlani třeba kuličku.

Arašídová omáčka:Kuře(či jakékoli jiné maso) nakrájejte na malé kousky,osolte,opepřete a orestujte s cibulí.Přidejte sladkou papriku,rajský protlak a maggi,poté podlijte a vařte,až je maso měkké.Nakonec přidejte arašídovou pastu,kterou předem rozmíchejte s trochou vody.Dávkujte ji podle chuti tak aby omáčku dostatečně zahustila.

 

Harlekýnské kuře

Suroviny:

 

10 vykostěných kuřecích stehen zbavených kůže

1 střední cibule

3 střední papriky

1 lžíce oleje

400 g rajčat v konzervě

2 lžíce pokrájené petrželky

pepř

celozrnný chléb jako příloha

 

Postup:

 

Rozkrájejte kuřecí stehna na drobné kousky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na plátky. Rozpulte papriky, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na malé kousky tvaru kosočtverce. V mělké pánvi zahřejte olej a nechte rychle osmahnout kuře a cibuli, dokud nechytnou zlatavou barvu. Přidejte papriky a smažte další 2-3 minuty. Vmíchejte rajčata a petrželku, okořeňte pepřem. Zakryjte pokličkou a nechte dusit asi 15 miunut, dokud kuře a zelenina nezměknou. Podávejte horké s celozrnným chlebem.

 

Jarní kuře s nádivkou

1 kuře, sůl, koření na kuře, grilovací koření, 2 lžíce másla, vývar na podlití.

Nádivka: 1 lžíce másla, 2 vejce, 2 žemle namočené v mléce, sůl, petrželka, 50g slaniny, špetka muškátu, strouhanka.

Kuře očistíme, osolíme, potřeme kořením na kuře nebo grilovacím kořením a volátko nebo břišní dutinu naplníme nádivkou.

Naplněné kuře sešijeme nebo uzavřeme jehlicemi, podlijeme vývarem z masoxu nebo vodou, potřeme máslem a pečeme.

Občas přelijeme výpekem, podlijeme vodou a potřeme máslem. Nádivku také můžeme péct zvlášť, zabalenou v dobře promaštěném alobalu, který po zapečení otevřeme, aby nádivka zezlátla. Podáváme s brambory.

Příprava nádivky: máslo utřeme se žloutky, osolíme, přidáme vymačkané žemle, nasekanou petrželku a na nudličky nakrájenou slaninu.

Okořeníme špetkou muškátu, vmícháme hustý sníh z bílků a zahustíme strouhankou.

 

 

 

Krůtí řízek s nivou

Krůtí řízky, sůl, pepř, šunka, sýr niva, hladká mouka, tuk.

Řízek z krůtích prsou naklepeme natenko, osolíme, opepříme. Položíme na něj plátek šunky, špalíček nivy, přehneme na polovinu, sepneme špejlí, lehce poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme z obou stran na vymaštěné pánvi.

 

 

Krůtí prsa na víně

1větší krůtí prsa, 1/8 másla, 1 cibule, sklenka bílého vína, lžička hladké mouky, sůl, grilovací koření.

Bylinkové máslo: 2 lžíce másla, 1 malá cibulka, petrželová nať, sůl.

Dvě lžíce másla rozmícháme se špetkou soli, vmícháme velmi jemně nakrájenou cibulku a petrželku.Bylinkové máslo můžeme dochutit několika kapkami citronu a worcesterské omáčky. Směs vložíme do alobalu a vytvarujeme váleček, který zmrazíme. Pak z něj nakrájíme

špalíčky, protkneme jimi  krůtí prsa, osolíme je a lehce poprášíme grilovacím kořením. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno

nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a osmahneme ze všech stran. Pozor, aby se máslo nepřepalovalo. Poté podlijeme vínem s trochou vody a za občasného přelití a podlití upečeme v troubě dočervena. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, výpek zaprášíme

moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Maso přelité šťávou podáváme s vařenými brambory.

 

 

Kuře s pomerančovou šťávou

1 kuře, 3 stroužky česneku, 100g oleje, 1 lžička sladké papriky, šťáva ze dvou pomerančů, 2 lžíce citronové šťávy, kostka masoxu, sůl.

Česnek utřeme se solí a promícháme s paprikou. Kuře rozporcujeme a připravenou pastou potřeme. Podlijeme je malým množstvím vývaru z masoxu a pod pokličkou pečeme ve středně vyhřáté troubě. Během pečení kuře mírně podléváme šťávou z citrusů.

Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo s chlebem.

 

 

Kuřecí medajlonky

Kuřecí maso, sůl, pepř, grilovací koření, oregano, bazalka, olej, kompotované meruňky nebo broskve, plátky šunky, plátky sýra,

listy hlávkového salátu.

Maso nakrájíme na plátky, které zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, oreganem, bazalkou a osmažíme v rozpáleném oleji. Potom plátky urovnáme do pekáče a polijeme výpekem (ze smažení). Na každý plátek položíme polovinu ovoce, plátek šunky, plátek sýra a zapečeme v troubě. Při podávání klademe porce na list hlávkového salátu. Podáváme s brambory nebo hranolky.

 

Kuřecí námořnická směs

600g kuřecích prsíček, sůl, pepř, zelená petrželka, kadeřávek, 150g smetany, 100g cibule, ocet, 150g šunky, olej, 4 dl kuřecího vývaru.

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku, nakrájenou petrželku a kadeřávek. Vše zalijeme smetanou a kuřecím vývarem, přikryjeme a na mírném ohni dusíme 15 minut. Podle potřeby podléváme vývarem a nakonec dochutíme octem. Podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami.

 

 

Kuřecí prsíčka s Nivou

Kuřecí prsíčka, sůl, pepř, plátky šunky nebo šunkového salámu, sýr Niva, hladká mouka, olej.

Plátky kuřecích prsíček lehce naklepeme, osolíme, opepříme, položíme na ně plátek šunky nebo šunkového salámu, trochu nivy, stočíme do závitků a spíchneme párátky. Závitky zlehka obalíme v hladké mouce a upečeme v rozpáleném oleji. Podáváme s hranolky nebo brambory a tatarskou omáčkou.

 

 

Kuřecí stehna na rajčatech

4 kuřecí stehna nebo čtvrtky kuřete, 500g rajčat, 5 lžic oleje, 2 lžičky koření na kuře nebo grilovacího koření,

1 cibule, 1 stroužek česneku, sůl.

Porce kuřete očistíme, omyjeme a osušíme, potřeme ze všech stran kořením a necháme chvíli odležet. Zatím na rozehřátém oleji lehce

osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme okořeněné maso a po obou stranách je opečeme, ne však dlouho, aby koření nezhořklo. Pak podlijeme sklenkou vody nebo vína a dusíme asi 30 minut. Mezitím rajčata ponoříme do vřelé vody, hned je vyjmeme,

ochladíme ve studené vodě a sloupneme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a přidáme k dusícímu se masu. Dochutíme na tenké plátky

nakrájeným česnekem a podle potřeby přisolíme. Dokončíme pod grilem nebo v troubě, aby se vytvořila zlatavá kůrčička.

Podáváme s těstovinami, rýží nebo s brambory.

 

 

Kuře a la husa

1 větší kuře, sůl, drcený kmín, 4 menší kyselejší jablka, 1/2 l černého piva, 1 lžíce sádla(nebo másla).

Očištěné kuře osolíme, posypeme drceným kmínem uvnitř i na povrchu a do břišní dutiny vložíme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájená na čtvrtky. Připravené kuře vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody a pečeme asi 30 minut. Pak je potřeme sádlem nebo

máslem, podlijeme pivem a pečeme asi hodinu, až je kuře měkké a červené. Občas ho obrátíme a přelijeme výpekem. Upečené kuře

vyjmeme, naporcujeme, šťávu slijeme a podáváme s dušeným hlávkovým zelím a houskovým knedlíkem. Kuře přelijeme výpekem, který jsme ještě před použitím povařili. Jablka, která se společně s kuřetem pekla, položíme na zelí.

 

 

 

Kuře na divoko

1 větší kuře, 2 cibule, 100g slaniny, 1 stroužek česneku, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření,

větší špetka pepře, tuk, 1 lžička hladké mouky.

Očištěné kuře osolíme, do břišní dutiny vložíme 1 rozkrojenou cibuli, stroužek česneku a plátek slaniny. V pekáčku rozehřejeme tuk,

osmahneme na něm druhou rozkrájenou cibuli a rozškvaříme zbylou, na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře, podlijeme trochou

vody nebo vína, přidáme koření a pečeme za občasného přelití, podlití a obracení doměkka. Kuře vyjmeme a naporcujeme.

Šťávu po pečení zahustíme trochou hladké mouky a povaříme. Koření vyndáme a šťávou přeléváme porce masa.

Podáváme s rýží a salátem.

 

Kuře na hrášku

2 porce kuřecích prsíček, troje drůbeží játra, 100g šunky, 6 žampionů, 1 cibule, 1 červená paprika, konzerva sterilovaného hrášku,

olej, sůl, pepř (nebo koření na kuře), petrželová nať.

Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a osmahneme na oleji s rozkrájenou cibulkou. Po chvíli přidáme na kousky nakrájená

drůbeží játra, na proužky nakrájenou šunku a na plátky nakrájené žampiony. Opékáme asi 5 minut, pak podlijeme trochou

vody a krátce udusíme. Hrášek vyjmeme z konzervy, propláchneme pod tekoucí vodou a po okapání vsypeme k udušené směsi.

Přidáme nadrobno nasekanou petrželku a ještě chvíli dusíme. Nakonec můžeme zahustit lžičkou hladké mouky rozmíchanou v troše vody a krátce povařit. Není to však nutné. maso podáváme s dušenou rýží nebo se smaženými hranolky, obložené na proužky nakrájenou červenou paprikou.

 

Kuře na bramboráku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

 

Kuřecí stehýnka, 5 větších brambor, 20dkg ang. slaniny, 1 cibule, 3 vejce, 3 housky, mléko,sůl, majoránku, ml. kmín, koření na pečené kuře, máslo na vymazání plechu.

 

POSTUP PŘÍPRAVY

 

Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a vymačkáme z nich šťávu, přidáme osmahnutou slaninu na cibulce, namočenou a vymačkanou housku v mléce,nakrájenou na kostičky, všechno koření a celá vejce. Vypracujeme těstíčko, které dáme na vymazaný plech a na to poklademe okořeněné kuře. Pečeme nejdříve kuře pokladené obráceně a pak ho otočíme normálně, aby byla udělaná kůrka.

 

KUŘE PO ALŽÍRSKU

Potřebujeme: 1 kuře, 250-300 g sóji nebo hrachu (v Alžíru dávají cizrnu), 3 lžíce oleje, 2-3 cibule, sůl, pepř, lžičku skořice, vývar z masoxu, 2 žloutky, citron.

Luštěniny namočíme přes noc do vody a druhý den je uvaříme v osolené vodě dopoloměkka. Kuře naporcujeme, zprudka po všech stranách opečeme na rozehřátém oleji, přidáme drobně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, skořici, podlijeme vývarem a dusíme spolu s luštěninami doměkka. Měkké maso vyjmeme, ke šťávě přidáme mimo plotnu žloutky rozšlehané s citrónovou šťávou, zředíme dle potřeby vývarem, dáme na plotnu, dokořeníme a prohřejeme, ale už nevaříme.

 

 

KUŘE YASSA

Potřebujeme: 1 kuře, 5-6 lžic oleje, 3 zelené citrony, 3 cibule, 1 pálivou papričku nebo lžičku mleté pálivé papriky, sůl, pepř.

24 hodin před přípravou dáme marinovat na menší kousky nasekané kuře do směsi 4 lžic oleje, šťávy ze 2 citronů, drobně nakrájené cibule a rozdrcené papričky, občas promícháme. V den přípravy maso na lžíci rozehřátého oleje zprudka opečeme. Na zbylém oleji osmahneme cibuli z marinády, přidáme ji k opečenému masu, podlijeme marinádou a dusíme doměkka. Během dušené podléváme horkou vodou a ke konci osolíme a opepříme. Podáváme s rýží a obložíme na plátky nakrájeným citronem.

 

 

KUŘE PO GRUZÍNSKU

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, pepř, lžičku mleté sladké papriky, kari koření a grilovacího koření, 2-3 lžíce oleje, cibuli, vývar z masoxu, 2 lžíce rajčatového protlaku, šťávu z 1/2 citronu, několik lžic bílého vína, petrželku.

Kuře naporcujeme, osolíme a obalíme ve směsi pepře, papriky, kari a grilovacího koření. Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách zprudka opečeme. Podlijeme vývarem, zmírníme oheň, přidáme protlak a dusíme doměkka, dle potřeby podléváme vývarem, přeléváme šťávou a obracíme. Před koncem přidáme citrónovou šťávu a víno. Podáváme s brambory sypanými petrželkou.

 

 

ALMENDRADA

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, pepř, 4 lžíce másla, cibuli, 2 karotky, 1/4 l bílého vína, 1/2 lžičky sladké papriky, 150 g mandlí, 3-4 rajčata, šlehačku, máslo.

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme. Na lžíci másla zpěníme nakrájenou cibuli a kostičky karotky, podusíme, přidáme maso, polijeme zbytkem másla, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení poléváme vínem a šťávou, ke konci posypeme paprikou a přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata. Mandle spaříme, oloupeme, nasekáme, osmahneme na lžíci másla, přilijeme šlehačku, uvedeme do varu, ale nevaříme. Na talíři podáváme kuře se šťávou, omáčku pak zvlášť v omáčníku, jako přílohu hranolky.

 

 

KUŘE ČA PA-KUAI

Potřebujeme: 1 kuře, 4-5 lžic sójové omáčky, jarní cibulku, lžičku mletého zázvoru, 2 lžíce škrobové moučky, vejce, olej, pepř, sůl.

Kuře naporcujeme a necháme 20-30 minut marinovat ve směsi 1/8 l vody, sójové omáčky, drobně nakrájené cibule a zázvoru. Škrob rozšleháme s vejcem, přidáme vodu, aby vzniklo řidší těstíčko, v němž obalujeme porce kuřete a smažíme na rozehřátém oleji. Mezitím na troše tuku osmahneme pepř. Na talíři jednotlivé porce osolíme a pokapeme olejem s pepřem. Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

 

 

KUŘE FU YUNG ČI SU

Potřebujeme: 600-700 g vykostěného kuřecího masa, 2 lžíce škrobové moučky, olej, 4 bílky, 3 lžíce vody, 2 lžíce bílého vína, lžičku cukru a zázvoru, 2 jarní cibule, sůl.

Maso nakrájíme na tenké proužky, obalíme ve škrobu a na rozehřátém oleji pečeme dosvětležluta. Pak zalijeme ve vodě rozšlehanými bílky, k nimž přidáme víno, zázvor, na menší kousky nakrájenou cibuli a za stálého míchání dopečeme, až se bílky srazí. Osolíme a podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo s rýží.

 

 

KUŘE Á LA TAHITI

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, pepř, 6 lžic másla, 1/8 l vermutu, lžičku rozmarýnu a kari koření, 2 lžíce sójové omáčky, tabasco, 2 lžíce worcesterové omáčky.

Nejprve si připravíme omáčku. K rozehřátému máslu přidáme vermut, rozmarýn, kari, sójovou a worcesterovou omáčku, několik kapek tabasca a dobře promícháme. Na velmi mírném ohni vaříme 1/2 hodiny. Osolené a opepřené kuře grilujeme na otáčivém rožni, případně na mřížce, a často potíráme připravenou omáčkou. Podáváme s pečivem.

 

Nádivka do kuřete

 

Suroviny:

3 - 4 starší rohlíky, 3 - 4 vejce, sůl, mladé kopřivy. Opečený povrch rohlíků ostrouháme a použijeme jen bílou střídku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Z jednoho vejce oddělíme bílek, žloutek rozšleháme s ostatními vejci, osolíme a vlijeme na kostičky rohlíků. Necháme vsáknout, poté přidáme mladé kopřivy a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílku.

Postup:

Obměny:

Místo kopřiv dáme 10 dkg mandlí, které spaříme, oloupeme a nastrouháme.

Místo kopřiv dáme nasekanou petrželku, trochu muškátového květu, nebo nastrouhaného muškátového oříšku.

Místo kopřiv dáme zbytky pečeného nebo uzeného masa, případně tučného od šunky a jemně nakrájenou petrželku.

 

ŠŤAVNATÉ KUŘE

Potřebujeme: 1 kuře, 50 g anglické slaniny, velkou cibuli, sladkou papriku, sůl, olej na potření.

Kuře nejprve opaprikujeme a pak osolíme. Slaninu nakrájíme na tenké plátky a cibuli na kolečka. Kůži kuřete nařízneme tak, aby se do toho místa mohl vložit tupý nůž, kterým oddělíme kůži od masa. Vzniklé kapsy po celém kuřeti naplníme slaninou a cibulí. Kuře dáme do pekáčku naplněného 1 cm vody a dáme přikryté pokličkou do předehřáté trouby. Po 1/4 h snížíme teplotu na minimum a platí zásada: co 1 kg kuřete, to 1 h pečení při občasném obracení a polévání. Na poslední 1/4 h sejmeme pokličku, kuře potřeme olejem a při plné teplotě opečeme dozlatova.

 

 

ĎÁBELSKÉ KUŘE

Potřebujeme: 1 kuře, cibuli, 3 stroužky česneku, lžíci sekané petrželky, sůl, 2 lžičky mletého zázvoru, špetku pálivé papriky, 2 lžíce oleje, lžíci kečupu, máslo na vymazání pekáčku.

Do misky dáme kečup, olej, jemně nakrájenou cibuli, petrželku, prolisovaný česnek, sůl, zázvor, papriku a vše dobře promícháme. Omyté kuře osušíme a potřeme celé (i uvnitř) připravenou směsí. Dáme do vymazaného pekáčku a zvolna pečeme za občasného podlévání dozlatova. Takto můžeme kuře i grilovat. Podáváme s brambory a zeleninovým salátem.

 

 

CHUTNÉ PEČENÉ KUŘE

Potřebujeme: 1 kuře, 50 g másla, 20 g cibule, lžičku sladké papriky, stroužek česneku, 1/4 lžičky kari, 10 g hrubé mouky, špetku kmínu, sůl.

V pekáčku rozpustíme kousek másla a na něj vložíme osolené a kmínem posypané kuře. Do zbývajícího rozpuštěného másla vmícháme v kastrolku papriku, kari a česnek utřený se solí. Touto směsí potřeme celé kuře a pečeme je při mírné teplotě. Když začne růžovět, přidáme do pekáčku trochu vody a rozkrájenou cibuli. Kuře pečeme nejprve hřbetem nahoru, pak jej obrátíme. Občas potíráme máslovou směsí. Upečené kuře rozporcujeme a šťávu zaprášíme moukou, trochu podlijeme vodou, promícháme a povaříme.

 

 

KUŘE PEČENÉ PO MAĎARSKU

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, 10 g mleté papriky, sekanou petrželku, 20 g oleje, 50 g slaniny, 200 g karotky, 200 g kedluben, 150 g veky, kousek másla.

Kuře opaprikujeme, osolíme a do břišní dutiny vložíme snítku petrželové nati. Prsíčka a stehýnka protáhneme proužky slaniny a pak kuře stáhneme provázkem. V pekáči rozškvaříme tuk z kuřete, na něj vložíme kuře prsíčky dolů a pečeme v troubě za občasného podlévání a obracení doměkka. Nakonec potřeme kuře máslem, aby dostalo pěkný lesk a zprudka je opečeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, podlijeme vývarem, dusíme doměkka. Veku nakrájíme na kostičky, promícháme se zeleninou, zakápneme máslem a podáváme ke kuřeti.

 

 

PEČENÉ KUŘE PO STAROČESKU

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, citrónovou šťávu, zázvor, 60 g másla, 3 dl vývaru, 25 g hladké mouky, 250 g smetany, 50 g mandlí.

Kuře naporcujeme, osolíme, zakapeme citrónovou šťávou, posypeme zázvorem, vložíme do vymazaného pekáčku, zastříkneme vývarem a pečeme pod poklicí v mírně horké troubě doměkka. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme. Nakonec přidáme smetanu, osolíme a dochutíme citrónovou šťávou. Na talíři kuře přelijeme omáčkou a posypeme opraženými, oloupanými a nasekanými mandlemi.

 

 

KUŘE PO PROVENSÁLSKU

Potřebujeme: 1 kuře, sůl, pepř, 70 g oleje, 50 g rostlinného tuku, 2 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 250 g rajčat, 50 g černých oliv, lžičku bazalky.

Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a na horkém oleji po obou stranách prudčeji opečeme. Porce přendáme na tukem vymazaný pekáček, podlijeme vínem, přidáme prolisovaný česnek, spařená, oloupaná a nakrájená rajčata bez jader, olivy, bazalku a dusíme zvolna ve vyhřáté troubě doměkka. Podáváme s brambory, rýží či hranolky.

 

 

KUŘE PO CHALUPÁŘSKU

Potřebujeme: kuře, 50 g tuku, 1dl vody.

Marináda: 3 lžíce oleje a kečupu, lžíci citrónové šťávy, lžičku worcesteru, 1/2 lžičky mleté papriky a cukru, 2 stroužky česneku, sůl, pepř.

Do oleje přidáme kečup, rozšleháme, přidáme zbylé ingredience a vše dobře promícháme. Kuře naporcujeme na čtvrtky, potřeme marinádou, vložíme do nádoby, zalijeme zbylou marinádou a necháme v chladu půl dne odležet. V pekáčku rozpustíme tuk, vložíme kuře i s marinádou, podlijeme vodou, přiklopíme a v mírně horké troubě pečeme za občasného přelévání šťávou a dolévání vody. Dopékáme odkryté.

Těstoviny s kuřecím masem v bešamelové omáčce

Suroviny:

500g těstovin

250g kuřecího masa

kari,cibule,sůl, olej, lks kondenzovaného mléka(tatra),Solamyl

Postup:

Uvaříme těstoviny v osolené vodě, mezitím pokrájíme nadrobno jednu cibuli, nakrájíme na kostičky kuřecí maso, vložíme do nádoby, smícháme s cibulí, přidáme kari(až se vše zbarví dožluta), osolíme , zalijeme olejem,poté zasypeme solamylem, vše promícháme.

Rozpálíme trochu oleje , vložíme směs a usmažíme,nakonec zalejeme jednou Tatrou, jakmile směs zhoustne a vytvoří se omačka,máme hotovo.

Poznámka:

Těstoviny můžeme podávat jako přílohu, nebo je zamícháme do omáčky. Do omáčky je možné rovněž přidat různou zeleninu(kukuřici, mrkev, hrášek apod.)